Vene filmilavastaja väntab maridest mängufilmi

Vene režissöör Aleksei Fedortšenko, kes sai hiljuti tuntuks filmiga merjalastest, teeb soomeugrilastest juba teist mängufilmi, seekord on fookuses maride traditsioonid.

Deniss Ossokini stsenaariumi järgi vändatav film kannab pealkirja “Niidumaride taevased naised”. See koosneb 24 lühiloost, mis kõik keskenduvad o-tähega algavate nimedega tütarlaste tegemistele.

Orapti, Odarnja, Ofrasi ja teised pole omavahel millegi muu poolest seotud, kui et nad on rahvuselt marid. Filmis näidatakse palju mari rahvatavasid ja uskumusi.

Kuulduste kohaselt on seal ka parasjagu erootikat ja sidemeid teispoolsusega, nagu ka Fedortšenko eelmises filmis “Tsiitsitajad”, mis sai Veneetsia filmifestivalil kolm väiksemat auhinda ja kus kogus kuulsust eesti juurtega näitlejanna Julia Aug.

Niidumaridest rääkivas filmis lööb kaasa tuntud mari näitleja Vassili Domratšejev. Ta rääkis ajalehele Rossiiskaja Gazeta, et film tuleb marikeelne vene subtiitritega. Domratšejevi sõnul õppisid ka vene näitlejad võtete käigus mari keelt. Osa linateosest filmitakse Mari Eli vabariigis.

Allikas: Fenno-Ugria

Foto: Aleksei Fedortšenko (vasakul) ja Vassili Domratšejev filmivõtete ajal Sverdlovski oblasti maride juures

Lisa kommentaar

Filed under Artiklid

Lisa kommentaar